ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ PELLET ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ;

 

Το πέλλετ είναι ένα εναλλακτικό καύσιμο θέρμανσης που παράγεται από υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών ή από μικρά πεπιεσμένα κομμάτια ξύλου χωρίς προσθήκη χημικών. Πρόκειται για μία οικονομική επιλογή που προσφέρει όμως υψηλή αποδοτικότητα. Απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον με χαμηλά επίπεδα ρίπων, τα πέλλετ χρησιμοποιούνται για θέρμανση σε σόμπες, τζάκια και λέβητες. Επίσης παρέχουν δυνατότητα αυτονομίας, ρύθμισης της θερμοκρασίας και συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Κατηγορίες συστημάτων.

Τα πέλλετ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αερόθερμες σόμπες και σόμπες καλοριφέρ ή νερού και σε λέβητες. Οι αερόθερμες, εκπέμπουν ζεστό αέρα μέσω της καύσης και προορίζονται για την θέρμανση ενιαίων χώρων. Ενώ οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ή νερού μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού με προϋπόθεση να υπάρχει παροχή ρεύματος και σημείο εξαγωγής του καπνού. Ακόμη μπορούν να συνδεθούν με τα κεντρικά σώματα θέρμανσης της κατοικίας. Στις σόμπες νερού μέσω της καύσης ζεσταίνεται το νερό το οποίο με την βοήθεια του κυκλοφορητή διοχετεύεται στα θερμαντικά σώματα της οικίας.

Τι να προσέξω.

Για την σωστή επιλογή θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα τετραγωνικά, την διαρρύθμιση και τις ανάγκες του σπιτιού. Επίσης σε ποιο όροφο είναι το σπίτι (σε περίπτωση πολυκατοικίας), αν έχει μόνωση καθώς και τι ποιότητας είναι τα κουφώματα. Ακόμη σημαντικό παράγοντα για την μέγιστη θερμική απόδοση και οικονομία, παίζει η ποιότητα των πέλλετ. Προτιμήστε αυτά που έχουν ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα. Τέλος μην αμελείτε την συντήρηση ώστε να μην μειώνεται η απόδοση και η αποδοτικότητα.

 

2 768x576 1

Πλεονεκτήματα.

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του πέλλετ είναι το κόστος. Πολλές φορές αγγίζει έως το 70% φθηνότερο συγκριτικά με τις άλλες πηγές θέρμανσης. Ακόμη έχει οικολογικό χαρακτήρα με πολύ χαμηλά επίπεδα ρύπων. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν χωρίς χημικές ουσίες. Καθώς συμπεριλαμβάνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι που το καθιστά απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης είναι εύκολο στον χειρισμό καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόματο δοσομετρητή για τροφοδοσία της φωτιάς. Με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να μπορεί να προγραμματιστεί και η απόδοση να διατηρείται σταθερή. Είναι συσκευασμένο και αποθηκεύεται εύκολα χωρίς να λερώνεται το σπίτι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.