ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΑΝΙΟΥ

Εάν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τη χρήση ξύλου για έπιπλα μπάνιου, αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Αυτή η ανάρτηση εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του πιο δημοφιλούς υλικού διακόσμησης εσωτερικού χώρου, με μια συλλογή φωτογραφιών για να σας εμπνεύσει.

5legno mobili bagno ideagroup 08

Τα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα του ξύλου

Ζεστασιά: είναι γνωστό ότι κανένα άλλο υλικό δεν μπορεί να δώσει την ίδια αίσθηση στην αφή.

Άρωμα: το ξύλο διεγείρει τη μύτη, εκτός από την αφή (και με τη σειρά του απορροφά ανεπαίσθητα τις οσμές με την πάροδο του χρόνου).

Αισθητική: η επιφάνεια του φυσικού ξύλου είναι μοναδική και ανεπανάληπτη: κόκκοι, ατέλειες, μικρές τρύπες και χρωματικές διαφορές είναι όλες οι λεπτομέρειες που κάνουν μια ξύλινη επιφάνεια αμίμητη.

Αποκλειστικότητα: ορισμένα είδη φέρνουν ασυναγώνιστη κομψότητα και αξία στα έπιπλα, ειδικά όταν είναι φτιαγμένα από έμπειρα χέρια.

 

3legno mobili bagno ideagroup 05

Μειονεκτήματα

Το ξύλο αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, αλλάζει χρώμα (ανεπαίσθητα) και σχήμα καθώς προσαρμόζεται στον βαθμό υγρασίας και φωτός στο δωμάτιο.

Εάν δεν υποβληθεί σε επεξεργασία, απορροφά το νερό και την υγρασία.

Ο καθαρισμός απαιτεί ειδικά ευαίσθητα προϊόντα και λίγη επιπλέον προσοχή. Σίγουρα δεν είναι η σωστή επιλογή για όσους δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στη φροντίδα του.

 

 

 

Συντήρηση4legno mobili bagno ideagroup 06 b

Όσον αφορά τη συντήρηση των ξύλινων επίπλων στο μπάνιο, αρκεί λίγη περισσότερη προσοχή για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση με την πάροδο του χρόνου: όχι άθικτα, αλλά ακόμα ελκυστικά. Γιατί, όπως είπαμε, το ξύλο είναι ζωντανή ύλη και θα αλλάζει μαζί με εσάς και το σπίτι σας.

Συνίσταται να στεγνώνετε πάντα σταγόνες νερού και πιτσιλίσματα αμέσως ώστε να μην μπορούν να διεισδύσουν στο ξύλο. Λάβετε υπόψιν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα απορρυπαντικά για τον καθαρισμό: εφαρμόστε ένα μαλακό πανί με ένα μη λειαντικό, ουδέτερο απορρυπαντικό προς την κατεύθυνση του κόκκου, ακολουθούμενο από ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού και στη συνέχεια στεγνώστε την επιφάνεια.

 

Πηγή  IDEA Group Blog

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.