5 τοπ χρωματικές επιλογές στα μπάνια

Τα μπάνια είναι πολύ προσωπικοί χώροι για ευνόητους λόγους. Γι αυτό όταν σκέφτεστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση αυτού του χώρου καλό θα ήταν να αναρωτηθείτε πώς και πότε περνάτε το χρόνο σας σε αυτό το δωμάτιο.

Για παράδειγμα, είστε ο τύπος που κάνει ντους και ξεκινάει μία μέρα γεμάτη τρέξιμο; Ψάχνετε για έναν χώρο που μοιάζει με σπα, όπου μπορείτε να αφήσετε το άγχος να εξαφανιστεί καθώς βυθίζεστε στη μπανιέρα το βράδυ; Ή χρειάζεστε ένα φιλικό προς την οικογένεια στυλ που χρησιμεύει επίσης ως ήσυχος χώρος για λίγη χαλάρωση στη μπανιέρα;

Αυτές οι απαντήσεις θα σας βοηθήσουν και θα σας καθοδηγήσουν ώστε να κάνετε τις σωστές  χρωματικές επιλογές για το μπάνιο σας. Μόλις μάθετε τι είδους ατμόσφαιρα αναζητάτε, είναι λίγο πιο εύκολο να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση για εσάς.

Πάμε να δούμε τις 5 Τοπ επιλογές σε χρώματα στο μπάνιο.

  1. Καφέbrown bathroom color2

Το καφέ είναι μια τέλεια επιλογή για όσους θέλουν κάτι πιο ουδέτερο και παράλληλα να δώσουν στο χώρο λίγη ζεστασιά. Πρόκειται για μία κλασική απόχρωση, αλλά με μοντέρνα πινελιά. Σε οποιαδήποτε απόχρωση, το καφέ δημιουργεί μια πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα σαν σπα. Ένα σκούρο καφέ σοκολατένιο δημιουργεί μια πιο δραματική αίσθηση και φαίνεται αρκετά κομψό όταν συνδυάζεται με μεταλλικές χρυσές πινελιές.

taupe bathroom color 3 Ενώ ένας μεσαίος τόνος είναι πιο χαλαρωτικός και συνδυάζεται καλά με λεπτομέρειες σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Τέλος ένα πιο απαλό ανοιχτό καφέ λειτουργεί καλά ως ουδέτερο σκηνικό για να συνδυαστεί και να αναδείξει χρώματα όπως το κρεμ, μπεζ ή απαλό μπλε.

 

 

 

 

 

 

2. Απαλό-Φωτεινό Γκριsoft gray bathroom color4

Ένα απαλό, ανοιχτό γκρι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα πράγματα ουδέτερα. Για να εξισορροπήσετε τους ψυχρούς τόνους και να ζεστάνετε λίγο το χώρο, δοκιμάστε να αναμίξετε στοιχεία από σκούρο ξύλο (ίσως στο δάπεδο ή στα έπιπλα). Για μια κλασική εμφάνιση, συνδυάστε το γκρι με απλούς ουδέτερους τόνους. Για μια πιο ζωντανή επιλογή, δώστε έμφαση στα αξεσουάρ σας, όπως φωτεινές πετσέτες ή κουρτίνα μπάνιου με σχέδια.

 

3. Λαμπερό Άσπρο

bright white bathroom color5Ένα καθαρό λευκό μπάνιο είναι το απόλυτο κλασικό στυλ. Αν και οι λευκοί τοίχοι είναι μια σχετικά απλή ιδέα, αυτή η εμφάνιση μπορεί να είναι αρκετά εντυπωσιακή και εκλεπτυσμένη.

Μία αρκετά έξυπνη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές υφές για να διαφοροποιηθεί το αποτέλεσμα. Γι αυτό μη διστάσετε να επιλέξετε διαφορετικά σχήματα και υφές στα πλακίδια στο πάτωμα, το ντους, στους τοίχους και στα έπιπλα. Εάν είστε διστακτικοί με το ολόλευκο, τότε μπορείτε να ζεστάνετε τα πράγματα χρησιμοποιώντας τόνους ανοιχτόχρωμου ξύλου και τολμηρά φωτεινά αξεσουάρ (σε  κίτρινο, ροζ ή πράσινο).

 

 

  1. Ανθρακί – Μαύροcharcoal bathroom color6

Αν ψάχνετε για ένα πιο εκλεπτυσμένο μπάνιο τότε το μαύρο είναι η σωστή επιλογή. Πολλές φορές επιλέγεται διχρωμία με λευκό. Πρόκειται για κάτι εναλλακτικό αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακό. Μπορεί όμως να συνδυαστεί και με ζεστά στοιχεία, με φυσικούς τόνους ξύλου και μεταλλικές πινελιές στα έπιπλα, στον τοίχο, το πάτωμα ή τα αξεσουάρ.

 

 

 

 

  1. Ανοιχτό Πράσινο

light green bathroom color7

Όταν διακοσμείτε με πράσινο, δημιουργείται η αίσθηση ότι φέρνετε την ύπαιθρο στο μπάνιο σας. Πρόκειται για ένα χαλαρωτικό χρώμα και ένα δροσιστικό αποτέλεσμα. Αυτή η απόχρωση συνδυάζεται καλά με άλλους γήινους τόνους εμπνευσμένους από τη φύση, όπως το καφέ, το γκρι και της άμμου.

Μερικές παραλλαγές ανοιχτού πράσινου που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ένας σκονισμένος νεφρίτης ή του φασκόμηλου για μια πιο γήινη αίσθηση ή ο αφρός της θάλασσας και η μέντα για κάτι λίγο πιο φωτεινό και διασκεδαστικό.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.wow1day.com/

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.