ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ, TIPS ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ!

 Είναι βέβαιο πως όταν σκέφτεστε ανακαίνιση μπάνιου, το μυαλό σας πηγαίνει σε απαιτητικές, χρονοβόρες και πολυέξοδες διαδικασίες. Ωστόσο με τους κατάλληλους συνεργάτες, μπορείτε να τα αποφύγετε όλα αυτά. Η ανακαίνιση μπάνιου μπορεί, σε μικρό χρονικό διάστημα, να σας αλλάξει τελείως τη διάθεση.

ανακαίνιση μπάνιουΗ ομάδα μας θα σας δώσει παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές, για την ανακαίνιση μπάνιου, που πρέπει να προσέξετε.

  • Η λειτουργικότητα πάνω από όλα. Εκμεταλλευτείτε όλους τους ελεύθερους χώρους. Ειδικά εάν το μπάνιο σας είναι μικρό. Επιλέξτε, νιπτήρες με λεπτή βάση και ντουζιέρες αντί για μπανιέρες.

  • Φωτίστε σωστά το μπάνιο. Ο λάθος και ανεπαρκής φωτισμός σίγουρα θα κλέψει κάτι από τη «λάμψη» του ανακαινισμένου μπάνιου σας. Πέρα από φωτιστικά, χρησιμοποιήστε καθρέφτες σε σωστά σημεία, έτσι ώστε να διαχέεται το φως καλύτερα.

  • Πως φαντάζεστε το μπάνιο μετά την ανακαίνιση? Σκεφτείτε αν θα το θέλατε μοντέρνο ή κλασικό, με έντονο χρώμα ή nude. Πάρτε ιδέες από διαδίκτυο και περιοδικά. Κατασταλάξτε σε ένα-δύο στυλ που σας ταιριάζει πριν περάσετε στην επιλογή των πλακιδίων και ειδών υγιεινής.

  • Προτεραιότητα στον υδραυλικό. Πριν την ανακαίνιση μπάνιου πρέπει να ελέγξετε αν οι σωληνώσεις είναι καλές ή χρειάζονται αλλαγή. Μην παραβλέψετε αυτή την συμβουλή γιατί εάν ανακαινίσετε το μπάνιο σας και μετά από μήνες σπάσουν οι σωλήνες, θα έχετε πετάξει χρόνο και κυρίως χρήμα.

  • Καλή ποιότητα πλακιδίων. Σίγουρα όλα τα πλακάκια θα σας φαίνονται ίδια και θα θέλατε κάτι οικονομικό. Όμως οι διαφορές είναι τεράστιες στην ποιότητα και την αντοχή στο χρόνο. Να θυμάστε πως παίζει ρόλο το ψήσιμο των πλακιδίων στην αντοχή τους. Από την οικονομική πλευρά, μην προτιμήσετε πλακάκια που έχουν εξ αρχής χαμηλή τιμή. Στο δάπεδο αποφύγετε ανοιχτόχρωμα και άσπρα πλακάκια γιατί το μπάνιο σας θα φαίνεται συνεχώς βρώμικο.ανακαίνιση μπάνιου

  • Προτιμήστε αντιμουχλικό στόκο. Το συγκεκριμένο υλικό, αποτρέπει τα βακτηρίδια, τη μούχλα και τους μύκητες. Υπάρχει φυσικά διαφορά στην τιμή. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο στα σημεία που συνήθως μουχλιάζουν. Να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να μετανιώσετε αυτή την επιλογή.

  • Λεκάνη και έπιπλο μπάνιου. Το πιο πρακτικό αντικείμενο του μπάνιου είναι η λεκάνη. Μην την επιλέξετε με βάση την τιμή ή την εμφάνιση μόνο. Με μία φτηνή λεκάνη γρήγορα θα δείτε πως έχετε πρόβλημα στη χρήση. Το έπιπλο, πέρα από τα πλακάκια, είναι αυτό που δίνει χαρακτήρα σε ολόκληρο το μπάνιο. Σημασία έχει τόσο η αισθητική όσο και η χωρητικότητα.

 

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ

  • Σχεδιασμός. Το συνεργείο θα λάβει υπ’ όψει τα είδη υγιεινής και τα έπιπλα που έχετε επιλέξει.

  • Λειτουργική διαρρύθμιση. Ντουζιέρα ή μπανιέρα, έπιπλο νιπτήρα ή έπιπλο υποδοχής επικαθήμενου νιπτήρα. Ότι και να επιλέξετε, η μελέτη γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες σας και την λειτουργικότητα του μπάνιου.

  • Αποξηλώσεις. Για να προστατευτούν οι σωληνώσεις και να έρθει το μπάνιο στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο σπίτι, υπάρχει μία στρώση τσιμεντοκονίας. Σε αυτή τη φάση φεύγουν τα παλιά είδη υγιεινής και αν τα παλιά πλακίδια δεν είναι καλά τοποθετημένα, φεύγουν και αυτά. Πρέπει να βγει και η τσιμεντοκονία για να αλλαχτούν οι σωληνώσεις. Αν ξηλωθούν τα πλακάκια, απομακρύνεται και ο σοβάς, έτσι ώστε να φτάσουμε στο τούβλο.

  • Ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση. Απομακρύνονται τα μπάζα και ξεκινά η υδραυλική εγκατάσταση. Αν θα γίνει αναδιάταξη των ειδών υγιεινής, πρέπει να μεταφερθούν τα υδραυλικά. Παράλληλα ή αμέσως μετά, γίνεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Αφορά το φωτισμό, τις πρίζες για πλυντήριο, στεγνωτήριο και λοιπά. Και αμέσως μετά σοβαντίζονται οι τοίχοι.

ανακαίνιση μπάνιου

  • Τσιμεντοκονία. Είναι τώρα η στιγμή για την τσιμεντοκονία, που θα προστατέψει τις καινούργιες σωληνώσεις και θα δώσει τις κλίσεις στο μπάνιο μας. Να θυμάστε πως αυτό είναι ένα παράγωγο του τσιμέντου και ο χρόνος που απαιτείτε για να στεγνώσει και να αποκτήσει την τελική αντοχή του ποικίλει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον αερισμό του μπάνιου.

  • Πλακάκια. Στην ανακαίνιση μπάνιου μπορούμε να επιλέξουμε και κεραμικά και γρανιτοπλακάκια, στους τοίχους και το δάπεδο. Τα πλακάκια είναι αυτά που καθορίζουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Για τα επόμενα χρόνια αυτά θα αντικρίζεται όταν μπαίνετε στο μπάνιο. Γιαυτό διαλέξτε εκείνα που σας αρέσουν και όχι εκείνα που σας συμφέρουν οικονομικά. Άλλωστε οι τεχνίτες είναι εκείνοι που ανεβάζουν το κόστος μίας ανακαίνισης μπάνιου και όχι τα υλικά.

  • Είδη υγιεινής. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και περαστούν τα πλακάκια, σε τοίχους και δάπεδο, είναι η ώρα για τα είδη υγιεινής. Η γκάμα στα είδη υγιεινής είναι πολύ μεγάλη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τόσο ποιοτικά όσο χρηστικά και κομψά είδη υγιεινής. Μην ξεχνάτε πως είναι εκείνα που θα χρησιμοποιείτε συνεχώς και πρέπει να σας αρέσουν αισθητικά και να σας βολεύουν. Τέλος τοποθετούνται οι μπαταρίες νιπτήρα και μπανιέρας ή ντουζιέρας.

  • Έπιπλα μπάνιου-Αποθηκευτικοί χώροι. Η εταιρεία που έχετε επιλέξει, θα σας προτείνει τα κατάλληλα έπιπλα μπάνιου για σας. Σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας για αποθηκευτικό χώρο και το design του μπάνιου σας. Η γκάμα είναι και εδώ πολύ μεγάλη. Μπορείτε να επιλέξετε ντουλάπια που θα συνοδεύσουν τον καθρέπτη και τον νιπτήρα ή ακόμα και ελεύθερα έπιπλα αποθήκευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.