Συμβουλές για οικονομική ανακαίνιση σπιτιού

Στην Ελλάδα πολλά σπίτια χρίζουν ανακαίνισης καθώς είναι παλαιά και οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τους δώσουν μία μεγάλη παράταση ζωής.

Προϋπόθεση δεν είναι σίγουρα η διάθεση μίας περιουσίας.

Το κόστος της ανακαίνισης, σε σχέση με την αγορά ενός σπιτιού είναι σαφώς πολύ χαμηλότερη και επιπλέων προσδίδει τεράστια υπεραξία στο ακίνητο.

Οι ειδικοί απαντούν στο αν τελικά η ανακαίνιση κοστίζει ακριβά ή όχι και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

ανακαίνιση σπιτιού πριν και μετά

Tips

Αναθέτουμε το έργο σε Εμπορική Κατασκευαστική Εταιρία και όχι σε μεμονωμένους επαγγελματίες.

Η ανακαίνιση απαιτεί πληθώρα εργασιών, από διαφόρων ειδικοτήτων επαγγελματίες, οι οποίοι πολλές φορές χρειάζεται να δουλεύουν παράλληλα. Σε μία εταιρία οι μάστορες δουλεύουν μαζί συνέχεια και οι εργασίες προχωράνε ομαλά, συνεννοούνται άψογα και έτσι δεν επικρατεί χάος στο σπίτι σας. Τέλος η προσφορά που θα σας γίνει από την εταιρία περιλαμβάνει και το κόστος των συνεργείων και δεν βασίζεται στην εργατοώρα, όπως με τα μεμονωμένα συνεργεία. Και μην ξεχνάτε πως το κόστος ανεβαίνει από τους μάστορες και όχι από τα υλικά.

g 3 anakainisi banner top 2 1

Κάντε έρευνα αγοράς

Πριν καταλήξετέ στην εταιρία που σας ταιριάζει και σας συμφέρει περισσότερο, καλό θα ήταν να κάνετε έρευνα αγοράς σε όλους τους τομείς (πλακάκια, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, εξοπλισμός κλπ.). Όσο αυξάνετε ο πληθυσμός της πόλης τόσο περισσότερες οι Κατασκευαστικές Εταιρίες άρα και μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός. Έτσι είναι πολύ πιθανό οι προσφορές που θα σας γίνουν να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, οπότε όσο πιο πολλά μαγαζιά επισκεφτείτε τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να βρείτε την πιο συμφέρουσα.

anakainisi spitiou starakis 3

Τα υλικά

Τα υλικά είναι πολύ σημαντικά σε μία ανακαίνιση. Ίσως θα χρειαστεί να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς με την εμφάνιση των πλακιδίων, τα είδη υγιεινής ή και την ποιότητα αυτών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Να πούμε σε αυτό το σημείο πως πολλές Εμπορικές Κατασκευαστικές Εταιρίες συμπεριλαμβάνουν στις προσφορές τους και τα υλικά. Οπότε καλύτερα να δείξετε εμπιστοσύνη σε μία εταιρία και να μην επιχειρήσετε να προμηθευτείτε μόνοι σας υλικά πιστεύοντας πως θα σας βγει πιο οικονομικά.

Αποφασίστε ποια σημεία θα ανακαινίσετε

Λογικό είναι πως η ολική ανακαίνιση είναι και η πιο δαπανηρή, όμως δεν είναι απαραίτητη. Εάν το σπίτι σας δεν είναι πολύ παλιό ή σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, μπορείτε να ανανεώσετε το σαλόνι, το μπάνιο ή και την κουζίνα, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον «αέρα» του.

Αποφασίστε το Budget σας

Σημαντικό είναι να ενημερώσετε την εταιρία που θα σας βοηθήσει να κάνετε την ανακαίνιση σας, πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε. Έτσι θα νιώθετε πιο ασφαλείς. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεται πως πάντα συμβαίνουν απρόοπτα, οπότε να έχετε στο μυαλό σας πως ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ένα επιπλέον (μικρό) ποσό.

anakainisi ampelokoioi 848x480 1

 

Έξυπνα Tips

  • Για μικρά σπίτια προτιμήστε τα απαλά και παστέλ χρώματα. Χρησιμοποιήστε ανοιχτές και ζωηρές αποχρώσεις για αίσθηση βάθους στο χώρο.
  • Πρέπει να υπάρχει αρμονία και συνοχή στο χώρο. Αυτό συμβαίνει όταν επιλέγουμε ΄να συγκεκριμένο στυλ ανακαίνισης και διακόσμησης.
  • Οι καθρέπτες δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος, οπότε χρησιμοποιήστε τους σε μικρά δωμάτια.
  • Εντοιχισμένα έπιπλα και ντουλάπια, έξυπνα έπιπλα, όπως αναδιπλούμενα τραπέζια. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.
  • Βάλτε φυτά στο χώρο. Έχουν χαλαρωτική ιδιότητα, ζωντανεύουν και φρεσκάρουν το σπίτι.
  • Σε μικρά μπάνια επιλέγουμε ανοιχτά χρώματα και εντοιχισμένα είδη υγιεινής για εξοικονόμηση χώρου.
  • Η διακόσμηση είναι πολύ σημαντική σε όλο το σπίτι. Τοποθετήστε πίνακες σε μεγάλους τοίχους και διακοσμητικά στοιχεία σε υπνοδωμάτιο και σαλόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.