Θερμομονωτικά Πλακίδια

Τα θερμομονωτικά πλακίδια χρησιμοποιούνται στη μέθοδο της ανεστραμμένης μόνωσης. Aνεστραμμένη μόνωση (inverted roof insulation system) είναι η κατασκευαστική μέθοδος με την οποία η θερμομόνωση τοποθετείται επάνω από την στεγάνωση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ – ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Η εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη) των τοίχων είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εξωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων εξωτερικών τοίχων του κτιρίου και η προστασία αυτής με διαδοχικές στρώσεις εξειδικευμένων υλικών ώστε να παρέχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο, τις καιρικές συνθήκες, τις μηχανικές καταπονήσεις, τις ανεμοπιέσεις, τις ισχυρές κρούσεις και οποιαδήποτε άλλη επίδραση μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία της.

Η επιλογή της κατάλληλης εξωτερικής θερμομόνωσης σε ένα κτίριο γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια (για παλαιό κτίριο) ή την ενεργειακή μελέτη (νέο κτίριο) σε συνδυασμό με την κλιματική ζώνη (περιοχή) που βρίσκεται το κτίριο, τη χρήση του και τα δομικά στοιχεία από τα οποία αποτελείται.

thermomonosi 3

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Καθαρισμός όλης της επιφάνειας εξομάλυνση αυτής και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων.

2

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΤΗΤΑΣ

Ελέγχεται πόσο επίπεδες είναι οι προσόψεις, με ράμματα.

3

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΜΑΡΟΠΟΔΙΩΝ

Τοποθετούνται – εφόσον απαιτείται – οι μαρμαροποδιές των παραθύρων, καθώς θα πρέπει να προεξέχουν της τελικής επιφάνειας του συστήματος.

4

ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΟΥ

Ορίζεται στη βάση του τοίχου (συνήθως 50 εκατοστά ύψος από αυτή), με ειδικό μεταλλικό εργαλείο, οριζόντιοι οδηγοί, οι οποίοι πρέπει να είναι απολύτως παράλληλοι προς τις κάθετες ακμές-γωνίες του κτιρίου.

5

ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ

Οι θερμομονωτικές πλάκες από γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη (Neopor) ή άλλο θερμομονωτικό υλικό, τοποθετούνται με ειδική κόλλα θερμοπρόσοψης, με τέτοιο τρόπο ώστε το μεγαλύτερο μήκος τους να αναπτύσσεται οριζόντια (παράλληλα με το έδαφος), παίρνοντας ως βάση έναρξης τον οριζόντιο οδηγό. Οι πλάκες αυτές είναι σημαντικό να διασταυρώνονται έτσι ώστε να μην συμπίπτουν οι κάθετες απολήξεις τους με τις κάθετες απολήξεις των θερμομονωτικών πλακών της από κάτω σειράς. Ό,τι ακριβώς δηλαδή προσέχουμε και όταν χτίζουμε με τούβλα.

6

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ειδικά στη βάση της θερμοπρόσοψης, δημιουργείται ζώνη στεγάνωσης και προστασίας. Η πυκνότητα του θερμομονωτικού υλικού αυξάνεται και αν απαιτείται, γίνεται επάλειψη με τσιμεντοειδές στεγανωτικό, ώστε να αποφευχθεί μελλοντικά εμφάνιση ανερχόμενης υγρασίας.

7

ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ

Ανάλογα με το ύψος της τοιχοποιίας, αλλά και το υλικό κατασκευής, αν δηλαδή είναι από τούβλα, σκυρόδεμα ή τσιμεντοσανίδα, οι θερμομονωτικές πλάκες στερεώνονται μηχανικά με τα ανάλογα ειδικά βύσματα.

8

ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ

Γεμίζονται τα κενά στους αρμούς των θερμομονωτικών φύλλων ή στην επαφή που αυτά έχουν, με στοιχεία που διακόπτουν τη συνέχεια της επιφάνειας. Κατόπιν τρίβονται όλα τα σημεία που εξέχουν από τα θερμομονωτικά φύλλα έτσι ώστε να εξασφαλισθεί επίπεδη επιφάνεια χωρίς ανωμαλίες (καμπύλες ή ακμές).

9

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΩΝΙΟΚΡΑΝΩΝ & ΝΕΡΟΣΤΑΛΑΚΤΩΝ

Τοποθετούνται γωνιόκρανα και νεροσταλάκτες με το αρχικό υλικό επιχρίσματος, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εφαρμοσθεί το ειδικό επίχρισμα. Ενισχύονται με ορθογώνια τεμάχια υαλοπλέγματος, τα οποία είναι η νοητή προέκταση των διαγωνίων των παραθύρων και των εξωτερικών θυρών.

10

ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ακολουθεί η διάστρωση του βασικού επιχρίσματος με οδοντωτή σπάτουλα (υπό γωνία 45 μοιρών), ώστε να προσδιορίζεται το πάχος της στρώσης, καλύπτοντας πλήρως την πολυστερίνη (η οποία, σημειωτέον, πρέπει να έχει προηγουμένως καθαριστεί από υπολείμματα σκόνης, λόγω του τριψίματος που προηγήθηκε). Η έναρξη διάστρωσης του επιχρίσματος γίνεται ξεκινώντας τώρα από την οροφή προς τα κάτω.

11

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑΤΟΣ

Με νωπό και μαλακό ακόμα το επίχρισμα τοποθετούμε το υαλόπλεγμα (160 gr) βυθίζοντάς το μέσα στο επίχρισμα με την ίσια πλευρά της σπάτουλας, αποφεύγοντας να δημιουργήσουμε ζάρες ή φούσκες (σημεία δηλαδή όπου δε θα έχει καλυφθεί από το επίχρισμα).

12

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Μετά τη σκλήρυνση του πρώτου στρώματος ακολουθεί το αστάρωμα της επιφάνειας με έγχρωμο χαλαζιακό σιλικονούχο αστάρι. Για την τελική στρώση χρησιμοποιείται αδιάβροχος, έγχρωμος σιλικονούχος σοβάς, ο οποίος μπορεί να πάρει ειδική υφή ανάλογα με τη διάμετρο του χαλαζιακού του κόκκου, αλλά και την τεχνοτροπία που θα επιλέξει ο αρχιτέκτονας ή ο ιδιοκτήτης.

thermomonosi 2

thermomonosi 1

 

Η Εξωτερική Θερμομόνωση (Θερμοπρόσοψη) έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
Ολοκληρωμένη θερμομόνωση, χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες στα στοιχεία του κτιρίου από σκυρόδεμα, πχ. δοκάρια, κολώνες, τοιχία κ.λ.π.
Η εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη) προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων από υγρασίες, διότι δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου ή μέσα στον τοίχο. Ενώ ταυτόχρονα τις στεγανοποιεί.
Επιτυγχάνουμε καλύτερη αξιοποίηση της θερμοχωρητικότητας του εσωτερικού τοίχου, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του κτιρίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την διακοπή της θέρμανσης ή του κλιματισμού.
Με την εξωτερική θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη) δεν μειώνεται το εμβαδόν του εσωτερικού χώρου, καθώς όλες οι εργασίες γίνονται εξωτερικά.
Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου αναβαθμίζονται αισθητικά.
Το σύστημα θερμοπρόσοψης που προτείνεται, προσφέρει υψηλή διαπνοή και ελαστικότητα, καθώς και μεγάλη αντοχή στους ρύπους, την μούχλα και τους μικροοργανισμούς. Οι τελικές επιφάνειες είναι “αυτοκαθαριζόμενες”.
Το κόστος κατασκευής αποσβένεται μέσα σε πέντε έτη.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Το Hyperdesmo είναι χυτή ελαστική μεμβράνη πολυουρεθανικής βάσεως, ενός συστατικού, το οποίο παρέχει το πλεονέκτημα γρήγορου στεγνώματος σε μεγάλο πάχος. Αποτελείται από καθαρή, ελαστομερή, υδρόφοβη, πολυουρεθανική ρητίνη, η οποία μαζί με ειδικά ανόργανα συστατικά, παρέχει στο προϊόν εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, στα χημικά, στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία UVA – UVB, καθώς και σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις. Λόγω της μοναδικής του σύστασης, πολυμερίζεται ταχύτατα και σχηματίζει μια μονολιθική και στεγανωτική μεμβράνη με άριστη πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 
01. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Καθαρισμός όλης της επιφάνειας, πλύσιμο με υδροβολή και ειδικό ρομποτικό μηχάνημα, εξομάλυνση αυτής και ξήλωμα διάφορων σαθρών κονιαμάτων.

02. ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΡΜΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΑΡΩΜΑ

Πλήρωση τυχόν αρμών ή ρωγμών με πολυουρεθανική μαστίχα Hyperseal 50 FC.
Εφαρμογή σε όλη την επιφάνεια και περιμετρικά σε ύψος έως 18 cm, εποξειδικού ασταριού Aquadur δυο συστατικών, για άριστη αγκύρωση του πολυουρεθανικού συστήματος.

03. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ TREVIRA

Τοποθέτηση πολυεστερικού υφάσματος (Trevira) σε ευαίσθητα σημεία για την ενίσχυση της μόνωσης.

04. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ HYPERDESMO

Εφαρμογή δύο στρώσεων πολυουρεθανικής μεμβράνης Hyperdesmo Classic, με ελαστικότητα 800% και με συνολική κατανάλωση περίπου 1,5 kg/m2 για απόλυτη στεγανοποίηση.

Προαιρετικά:

Για περαιτέρω ενίσχυση της μόνωσης προτείνεται επιπλέον και μία στρώση ρευστής αλειφατικής πολυουρεθανικής βαφής Hyperdesmo A 500.

Δεν συνίσταται για:

  • Χαλαρά υποστρώματα όπως είναι τα ελαφροσκυροδέματα (περλομπετόν, αφρομπετόν κ.α.).
  • Στεγανοποίηση επιφανειών πισίνας σε επαφή με χημικά επεξεργασμένο νερό.

Η μόνωση ταράτσας με Hyperdesmo έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Προσφέρει μακροχρόνια στεγανοποίηση.
  • Έχει άριστη πρόσφυση στο μπετόν.
  • Προσφέρει διαπερατότητα υδρατμών.
  • Δημιουργεί μια συνεχή στεγανωτική μεμβράνη χωρίς ραφές.
  • Έχει εξαιρετική αντοχή στην UV ακτινοβολία και τις καιρικές συνθήκες.
  • Το λευκό χρώμα αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και μειώνει την εσωτερική θερμοκρασία του κτιρίου.

Το κόστος μεταφοράς επιβαρύνει τον πελάτη.

01

Μελέτη

02

Επίβλεψη

03

Κατασκευή
Picture5

Θερμομόνωση Υγρομόνωση κατοικίας

Άλλο ένα έργο μας στη Δράμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μην αφήνετε το σπίτι σας να φθείρεται από την υγρασία. Έχουμε τις λύσεις!

  • Εξωτερική Θερμομόνωση (θερμοπρόσοψη)
  • Υγρομόνωση (στεγανοποίηση)

Χρειάζεστε Θερμομόνωση;

Καλέστε μας για μια δωρεάν εκτίμηση του χώρου σας.

Επικοινωνία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ;

Με τον όρο στεγανοποίηση, εννοούμε ή περιγράφουμε την αποτελεσματική προστασία από την υγρασία, μιας επιφάνειας ή ενός οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου οικοδομήματος. Η υγρασία αποτελεί τον κύριο υπονομευτικό παράγοντα της καλής “υγείας” ενός οποιουδήποτε κτιρίου. Καθότι εισβάλλει, διαχέεται, προσβάλει και καταστρέφει συστηματικά τα δομικά στοιχεία της κατασκευής. Σε προχωρημένο στάδιο αυξάνεται δραματικά το κόστος αποκατάστασης των ζημιών καθώς επίσης και το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ενός κτιρίου. Το δικό μας επαγγελματικό καθήκον είναι να εντοπίσουμε τις πηγές προέλευσης της υγρασίας, τους μηχανισμούς διείσδυσης που χρησιμοποιεί και τα πιθανά ιδιαίτερα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του κτιρίου. Με βάση τα παραπάνω, στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουμε τις πλέον αξιόπιστες στεγανωτικές λύσεις, τον χαρακτήρα των υλικών, την ακόλουθη τεχνική εφαρμογή τους, την σχέση κόστους – οφέλους και πάνω απ` όλα τον χαρακτήρα των υλικών συνδυαστικά-συνεργατικά, που προτιθέμεθα να χρησιμοποιήσουμε.

ΟΙ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Τα στεγανωτικά υλικά με τις προτάσεις και τις τεχνικές εφαρμογής που τα συνοδεύουν, κατατάσσονται σε δυο διαφορετικές κατηγορίες. Σε μία κατηγορία ανήκουν όλα τα στεγανωτικά υλικά που είναι “ρευστής μορφής και επαλειφόμενου χαρακτήρα”. Πρόκειται για τα ασφαλτικά υλικά, τα ακρυλικά, τα τσιμεντοειδή, τα πολυουρεθανικά κ.λ.π. Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκουν τα στεγανωτικά υλικά “στέρεης υφής”, όπως είναι οι ασφαλτομεμβράνες (ασφαλτόπανα), οι μεμβράνες PVC κλπ, με χαρακτηριστικό τους γνώρισμα την μεταξύ τους συγκόλληση εν θερμώ. Πρόκειται για έτοιμα βιομηχανικά προϊόντα, που μας προσφέρονται συσκευασμένα σε μορφή ρολό. Απλώνονται στην επιφάνεια και συγκολλούνται μεταξύ τους, αφού έχει προηγηθεί η τόσο κρίσιμη διαδικασία της προετοιμασίας της επιφάνειας.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Όλα τα στεγανωτικά υλικά, ανεξάρτητα από την κατηγορία που ανήκουν, έχουν διαβάθμιση ποιότητας και όχι αξιοπιστίας. Αυτό που τα καθιστά αξιόπιστα, δεν είναι απλώς η ποιότητα που αναγράφεται στην ετικέτα της συσκευασίας τους. Είναι όμως η τεχνική εφαρμογής τους, που ασφαλώς και πρέπει να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αλλά κυρίως προσδιορίζεται από την τεχνική επάρκεια του συνεργείου που θα τα εφαρμόσει με την δέουσα υπομονή και προσήλωση. Ορίζεται δε και από το …πώς θα αντιμετωπίσει, τεχνικά, τις ιδιαίτερες κατασκευαστικές λεπτομέρειες της κάθε επιφάνειας ξεχωριστά. Πρόκειται για τις κρίσιμες κατασκευαστικές λεπτομέρειες που είναι πολύ φυσικό να μην μπορεί να τις διακρίνει ούτε και να αξιολογήσει την σημασία τους ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης – πελάτης. Διατηρούν όμως πρωτεύουσα σημασία για την αξιοπιστία της στεγανοποίησης και κυρίως αποτελούν την “κοστοβόρα παράμετρο” οποιασδήποτε στεγανωτικής πρότασης.

Πηγή: monwsi.gr