Ανακαίνιση μπάνιου: 4+1 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει και η εποχή όπου το σπίτι ήταν το κέντρο της ρουτίνας μας φαίνεται ότι έχει επιστρέψει για τα καλά.

Η νέα πραγματικότητα, όμως, δημιουργεί αναπόφευκτα την ανάγκη της αλλαγής.

Τι καλύτερο λοιπόν από μια ανακαίνιση;

Μια αλλαγή στο σπίτι μας, ειδικά σε χώρους που χρησιμοποιούμε πιο συχνά, όπως το μπάνιο, μας ανανεώνει, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας δίνει ένα επιπλέον λόγο να θέλουμε να παραμείνουμε στον χώρο μας.

Γι’ αυτό κι αυτή η αλλαγή θα πρέπει να είναι επιτυχημένη από κάθε άποψη!

 

Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε πριν από κάθε ανακαίνιση;

Αρχικά, κλείστε τα μάτια σας και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Μοντέρνο ή κλασικό, χρωματιστό ή πιο vintage, επιλέξτε το ύφος και το στιλ που ταιριάζει σε εσάς και στο σπίτι σας και δώστε σάρκα και οστά στο μπάνιο που επιθυμείτε!

 

Ελέγξτε τις σωληνώσεις

Βασικός κανόνας, πριν από κάθε ανακαίνιση στο μπάνιο είναι ένας τεχνικός να ελέγξει αν οι σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης του μπάνιου σας είναι καλές ή θέλουν αλλαγή.

Ειδικά στην περίπτωση, όπου το σπίτι είναι παλιό, το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο λόγος; Σκεφτείτε να βάλετε καινούρια πλακάκια και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι σωλήνες να τρυπήσουν και να πρέπει να ξαναρχίσετε από την αρχή!

Καλό είναι να μην πάρετε αυτό το ρίσκο.

Προσοχή στα πλακάκια που θα επιλέξετε!

Τα πλακάκια είναι αυτά που κερδίζουν την προσοχή μας όταν μπούμε σε ένα μπάνιο. Χαρίζουν μοναδικό στιλ στον χώρο, αλλά η επιλογή τους πρέπει να γίνει με σωστά κριτήρια.

Γι’ αυτό μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα.

Το μπάνιο λόγω της συχνής χρήσης, είναι πολύ σημαντικό να αποτελείται από υλικά υψηλής ποιότητας, ώστε να έχει αντοχή στο χρόνο και τις φθορές.

Τα καλής ποιότητας πλακάκια μπάνιου δίνουν μια αίσθηση καθαριότητας αλλά και αποτελούν ένα υλικό με μεγάλη αντοχή στο νερό που επιτρέπει ελάχιστη έως καθόλου συσσώρευση υγρασίας.

Αντιθέτως, ένα φθηνό πλακάκι δεν αντέχει πολύ στον χρόνο, γι’ αυτό υλικά που δεν αλλάζουν εύκολα είναι συνετό να επιλέγονται με προσοχή.

 

Δώστε χαρακτήρα με το σωστό έπιπλο μπάνιου

Μαζί με τα πλακάκια αποτελούν τους πρωταγωνιστές σε ένα μπάνιο.

Το έπιπλο μπάνιου «κερδίζει» όταν έχει αισθητική και «απογειώνεται» όταν είναι πρακτικό, από πλευράς αποθηκευτικών χώρων.

Η μόδα, τα τελευταία χρόνια τείνει στα «κρεμαστά» έπιπλα, αυτά δηλαδή που δεν «πατούν» στο δάπεδο. Η επιλογή τους δίνει την ψευδαίσθηση πώς ο χώρος είναι μεγαλύτερος και φυσικά το καθάρισμα είναι πολύ πιο εύκολο.

Επιλέξτε τη σωστή λεκάνη

Λεκάνες κρεμαστέςχαμηλής πίεσηςαπλές. Ό,τι και αν σας αρέσει θα πρέπει να ξέρετε ότι η λεκάνη είναι το πιο πρακτικό αντικείμενο του μπάνιου γι’ αυτό η επιλογή της δεν θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με κριτήρια αισθητικής.

Τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν κατόπιν… εορτής είναι πολλά.

Η λεκάνη δέχεται μεγάλη μηχανική και χημική καταπόνηση σε όλη την διάρκεια της ζωής της και συνεπώς η επιλογή πρέπει να προσφέρει υγιεινή, άνεση, πρακτικότητα και να ωφελεί το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι σας.

 

Ντουζιέρα ή μπανιέρα

Είναι ένα δίλημμα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε οι περισσότεροι.

Η τάση της μόδας στα μπάνια επιβάλλει την αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα. Και αυτό, για πολλούς λόγους. Με την ντουζιέρα εξοικονομούμε χώρο, χρόνο, χρήματα και είναι ένα αντικείμενο που αφαιρείται ή αλλάζει πολύ ευκολότερα από μία μπανιέρα.

Από την άλλη πλευρά, η μπανιέρα είναι το πιο διαδεδομένο μέσο υγιεινής. Υπάρχει στα περισσότερα σπίτια ειδικά αν σ’ αυτά υπάρχει και δεύτερο μπάνιο. Για πολλούς η μπανιέρα αποτελεί μέσο χαλάρωσης, ενώ σε συνδυασμό με κατάλληλο εξοπλισμό, όπως το υδρομασάζ οδηγεί στην απόλυτη εμπειρία απόλαυσης!

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.