Εξοικονομώ 2024 για ευάλωτα νοικοκυριά

’ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

‘’ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ’’: Είναι ένα ειδικό πρόγραμμα, που αφορά τα ευάλωτα νοικοκυριά τα οποία επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους. Εντάσσεται στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος . Απευθύνεται στα νοικοκυριά τα οποία έχουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους.

Είναι ένα ειδικό πρόγραμμα, που αφορά τα ευάλωτα νοικοκυριά τα οποία επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους. Εντάσσεται στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος <<Εξοικονομώ>>. Απευθύνεται στα νοικοκυριά τα οποία έχουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους. Ο ωφελούμενος θα πρέπει να έχει στην κατοχή του:

  • Την πλήρη κυριότητα- επικαρπία ή ψιλή κυριότητα.
  • Η κατοικία να είναι νόμιμη και να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
  • Να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα και έχει καταταγεί σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης χαμηλότερη ή ίση της ‘’Γ’’.

Το ατομικό εισόδημα κάθε ωφελούμενου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5.000Ε και το οικογενειακό τα 10.000Ε. Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης διαμορφώνεται ως εξής:  

  • 75% στην περίπτωση της ιδιοκατοίκησης από τον αιτούντα.
  • 65% στην περίπτωση δωρεάν παραχώρησης, σε έτερο πρόσωπο ή ενοικίασης, αντιστοίχως.

Η ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση των παρεμβάσεων από τους δικαιούχους του προγράμματος, μπορεί να καλυφθεί είτε με δικά τους κεφάλαια είτε με δανειακή σύμβαση είτε με συνδυασμό και των δύο. Σε περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης, παρέχεται η δυνατότητα εγγυοδοσίας του προγράμματος για την εξασφάλιση του δανείου προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η εγγυοδοσία καλύπτει το ποσό της δανειοδότησης στο 100% για τις περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης και στο 80% για τις περιπτώσεις ενοικίασης/δωρεάν παραχώρησης, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων .Το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης για τις ανάγκες του προγράμματος είναι σταθερό και επιδοτούμενο, σε ποσοστό 100%.

 Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος. Κατά την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου με δικαιολογητικά. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επισυνάπτονται από τον υποψήφιο ηλεκτρονικά. Για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο και για κάθε επιλέξιμη κατοικία, είναι δυνατή η υποβολή μόνο μίας αίτησης. Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, δεν έχει δικαίωμα υποβολής στον β’ κύκλο. Για την υποβολή της και την παρακολούθηση του έργου, ο ενδιαφερόμενος χρησιμοποιεί υποχρεωτικά μηχανικό εγγεγραμμένος στο Μητρώο Μελών ή στο Βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), το κόστος του οποίου καλύπτεται απευθείας από το πρόγραμμα. Μετά την απόφαση υπαγωγής παρέχεται η δυνατότητα στον ωφελούμενο να χρησιμοποιήσει την προκαταβολή επιχορήγησης.

Αν ψάχνετε να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία να αναλάβει την ανακαίνιση, καθώς και την ένταξη και υλοποίηση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ στην πόλη της Δράμας, στην εταιρεία ΚΥΡΤΣΗΣ σας δίνουμε την λύση!

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.