TOP ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

pexels photo 4239013

 

TOP ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Ότι συμβαίνει στη ζωή επηρεάζει και τις τάσεις. Αυτό παρατηρείτε σε όλη την ιστορία της μόδας, το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Λόγω του Covid 19 περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Τα ταξίδια και κυρίως τα ταξίδια αναψυχής και χαλάρωση, σε λουτρά ή σπα έχουν μειωθεί δραματικά. Τίποτα δεν μαρτυρά το πότε θα επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα. Γι αυτό το λόγο, πρέπει να φέρουμε την χαλάρωση και την μόδα, με τις top τάσεις στο μπάνιο! Με μικρές ή με δραματικές αλλαγές μπορούμε να φτιάξουμε ένα μπάνιο όπως το ονειρευόμαστε. Φυσικά ακολουθώντας πάντα τις τάσεις.

Ας ξεκινήσουμε με τις νέες τάσεις!!

Πλακάκια Δαπέδου

Όπως πάντα οι τάσεις και στο μπάνιο καθορίζονται από τα πλακάκια δαπέδου. Είναι πολύ σημαντική η επιλογή σωστών πλακιδίων.

Φέτος στη μόδα είναι τα μεγάλα πλακάκια από πέτρα ή με υφή φυσικών υλικών και φυσικά ο συνδυασμός μεγεθών και τεχνοτροπιών. Συνδυάζουμε υφές, σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Δεν καλύπτουμε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου με πλακάκια. Τα παντρεύουμε με φυσικά υλικά, όπως πέτρα ή ξύλο και με πατητή τσιμεντοκονία ή σοβά.

Χρωματισμοίpexels karolina grabowska 4210314pexels max vakhtbovych 6538892 scaled

Παρόλο που η τάση φέτος είναι η φύση, η ηρεμία και η μονοχρωμία, παράλληλα απαιτούνται και οι έντονες αντιθέσεις.

Η παλέτα που κυριαρχεί είναι:

  • Καπουτσίνο
  • Κάθε απόχρωση του μπεζ
  • Πράσινο
  • Φυσικά κάθε απόχρωση του γκρι
  • Και το χρώμα τις τρούφας (μανιτάρι)pexels karolina grabowska 4202325 scaled

Ας μιλήσουμε για αντιθέσεις

Ο καθένας μας είναι διαφορετικός.  Δεν έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας το ίδιο, την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία δύο χρόνια. Ούτε αναζητάμε όλοι την γαλήνη και την ηρεμία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το μπάνιο.  Οι τάσης ακολουθούν  τις ανθρώπινες ανάγκες.

Υπάρχουν εκείνοι που προσπαθώντας να ξεφύγουν από την μονοτονία της ζωής, επιλέγουν μπάνιο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αντιθέσεις.  Όπως γεωμετρικά σχήματα και σχέδια, σκούρα και φωτεινά χρώματα, σε γυαλιστερή και ματ υφή και έντονοι χρωματισμοί.

Φυσικά στοιχεία στο μπάνιο

Η υφή φυσικών υλικών όπως μάρμαρο, ξύλο και πέτρα είναι must φέτος.

Φυτά αληθινά, ψεύτικα ή ακόμα και σε ταπετσαρία ή κάδρο είναι απαραίτητα.

Η λειτουργικότητα της φύσης είναι η έμπνευση μας για το φετινό μπάνιο. 

Μπάνιο χωρίς όρια

Εδώ και μερικά χρόνια, κυριαρχεί ο ανοιχτός τρόπος σχεδιασμού στους χώρους. Φέτος ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί και στο μπάνιο. Σίγουρα κάπου θα έχετε δει ενιαίους χώρους σαλόνι με κουζίνα και υπνοδωμάτιο, δίχως τοίχους και χωρίσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου είναι απαραίτητο, τοποθετούνται τζάμια για να μην χάνεται η αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

pexels karolina grabowska 4210314 1 scaledΣτο μπάνιο μπορούμε, αντί για τοίχους να τοποθετήσουμε γυαλί περιμετρικά. Αν θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην πιο extreme εκδοχή του, μπορούμε να τοποθετήσουμε ελεύθερα στο χώρο νιπτήρα, μπανιέρα και έπιπλα. Όταν λέμε χώρο εννοούμε, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή το διάδρομο. Όσο για την τουαλέτα με έναν μικρό νιπτήρα την τοποθετούμε μόνη της σε έναν χώρο που κλείνει.

Εάν δεν θέλετε να ανακαινίσετε πλήρως το σπίτι σας και θέλετε να περιοριστείτε στο μπάνιο υπάρχει τρόπος εφαρμογής του ανοιχτού χώρου. Αντικαταστήστε την κουρτίνα με τζάμι και μην περιορίζεται με κανέναν άλλο τρόπο το μπάνιο.

 

 

Τρισδιάστατη υφή στο μπάνιο  

Χρησιμοποιούμε πολλές όμοιες αποχρώσεις, στοχεύοντας σε μονοχρωμία. Επιλέγουμε γήινους φυσικούς τόνους. Έτσι προσθέτουμε άλλη μία τάση στο χώρο. Τέλος τοποθετούμε minimal είδη υγιεινής, ιδιαίτερα έπιπλα και φυσικά κεραμικά πλακάκια.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο, κάτι γυαλιστερό και κάτι ξύλινο

Η τάση στο μπάνιο απαιτεί άνεση και ξεκούραση στο μάτι αλλά σε καμία περίπτωση μονοτονία. Χρησιμοποιούμε σαν βάση μια γυαλιστερή επιφάνεια με διακοσμητικά από ξύλο και με ιδιαίτερες υφές. Δημιουργώντας χαλαρωτική ατμόσφαιρα και άνεση στο χώρο.

pexels max vakhtbovych 6492398 scaled

Σωστός φωτισμός

Τελευταίος έρχεται ο φωτισμός. Είναι όμως ο πιο σημαντικός! Ένας κακός φωτισμός μπορεί να καταστρέψει έναν υπέροχα διαμορφωμένο χώρο ή να απογειώσει έναν μέτριο.

Αναδεικνύουμε το υπάρχων μπάνιο ή τις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Κρυφοί ή φανεροί φωτισμοί, φώτα Led, κίτρινα ή λευκά εκτός από φως δημιουργούν και την ανάλογη ατμόσφαιρα.

Smart μπάνιο

Όπως όλα, έτσι και τις τάσεις στο μπάνιο τις έχει επηρεάσει η τεχνολογία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουμε το μπάνιο μας έξυπνο. Αυτοκλειόμενες βρύσες, αυτόματος φωτισμός, εντοιχισμένα ηχεία και αυτοκαθαριζόμενες λεκάνες είναι κάποια από τα “gadget” που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να είναι ολόκληρο το μπάνιο έξυπνο. Σκεφτείτε τη βρύση να ανοίγει μόλις βάζετε τα χέρια σας στο νιπτήρα.

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.