Οι 10 κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση

deco

Τις δέκα κορυφαίες τάσεις που προβλέπει ότι θα επικρατήσουν φέτος στη διακόσμηση των σπιτιών δημοσίευσε η πλατφόρμα Houzz, με βάση τις προβλέψεις ειδικών του κλάδου, αλλά και τις τάσεις που παρατηρούνται μεταξύ των 40 εκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών της.

1. Περισσότερο χρώμα στην κουζίνα

Αν και το λευκό θα είναι πάντα ένα κλασικό χρώμα για την κουζίνα, πολλοί ιδιοκτήτες σήμερα αποφασίζουν να προσθέσουν στη διακόσμηση της κουζίνας τους, πιο πλούσια χρώματα, όπως οι ζεστές αποχρώσεις του ξύλου, αλλά και ουδέτερα χρώματα, όπως το γκρι και το μπλε σε διάφορες αποχρώσεις.

2. Πλούσια χρώματα σε όλο το σπίτι

interior-design-trends.jpg

Τα ζεστά γκρι συνδυάζονται με αποχρώσεις όπως το καμηλό, το χρώμα της σκουριάς, του καπνού και καφέ-μαύρα, καθώς και με γήινα κόκκινα και κίτρινα.

3. Όχι άλλοι λευκοί ή ανοξείδωτοι νιπτήρες

Το σύγχρονο country ύφος θα συνεχίσει να γνωρίζει μεγάλες δόξες και το 2020 και θα επεκταθεί και στο μπάνιο, με περισσότερη τσιμεντοκονία, πέτρα, χαλκό και γρανίτη σε πιο σκούρες γκρίζες, χάλκινες ή μαύρες αποχρώσεις.

 

4. Φλοράλ

interior-design-trends-7.jpg

Τα φλοράλ μεγάλων διαστάσεων και μάλιστα, με έντονες χρωματικές αντιθέσεις, είναι μία από τις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν το 2020.

5. Τσιμεντοκονία

Η τσιμεντοκονία, ένα υλικό που ήδη χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες επιφάνειες, αξιοποιείται με όλο και πιο ευφάνταστους τρόπους, ακόμη και σε φωτιστικά και έπιπλα.

6. Vintage φωτισμός

interior-design-trends-4.jpg

7. Ξύλινες επενδύσεις και λεπτομέρειες

Αυτό που έχει αλλάξει στις μέρες μας είναι ότι τώρα μπορεί να βρει κανείς εύκολα τα υλικά που χρειάζεται για να ντύσει έναν τοίχο ή να προσθέσει μία εντυπωσιακή λεπτομέρεια σε έναν χώρο.

8. Country νιπτήρες

interior-design-trends-5.jpg

9. Νέες τάσεις στα πλακάκια

Θέλετε να ανανεώσετε την κουζίνα ή το μπάνιο σας; Διαλέξτε πλακάκια που θυμίζουν ξύλο, τσιμέντο, ρητίνες, ύφασμα ή ακόμη και ταπετσαρία.

10. Casual και ήσυχες σύγχρονες κρεβατοκάμαρες

interior-design-trends-9.jpg

Σε αυτήν την περίπτωση, επικρατεί η λογική του «less is more», με ήρεμες, ουδέτερες χρωματικές παλέτες, μαλακά υφάσματα και απλά στον σχεδιασμό έπιπλα.

 

πηγή:mononews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies, απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας.