https://www.facebook.com/%CE%9A%CF%8D%CF%81%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B5-445499518857929/
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Προϊόντα: 0 
Σύνολο: 0.00€
  
ΑΡΧΙΚΗ   |   ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ   |   ΓΙΑΤΙ PASIAN?   |   Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ   |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕΙΣΟΔΟΣ  |  ΕΓΓΡΑΦΗ
Ηλιακά Skyland
Λέβητες Ξύλου Saturn
Ενεργειακά τζάκια Nordica
Pasian
Λέβητες Πυρόλυσης Attack
daikin
Ηλιακά Cosmosolar
Κλιματιστικά Gree
Kratki
Bartec


Kiturami Kf35

Kiturami Kf35

2300.00€  1950.00€
Easy L 11.5kw

Easy L 11.5kw

1450.00€  1250.00€
Lux70

Lux70

22000.00€  19500.00€
Attack DP 35 PROFI

Attack DP 35 PROFI

3100.00€  2650.00€

Ηλιακός θερμοσίφωνας Nuevo 160lt  2m2 Διπλής ενεργείας
Ηλιακός θερμοσίφωνας Nuevo 160lt 2m2 Διπλής ενεργείας


800.00€  560.00€ 
Το καλάθι αγορών σας έχει ενημερωθεί

Το προϊόν έχει προστεθεί στην παραγγελία σας!
« Επιστροφή στο κατάστημα Διαχείριση Καλαθιού »

Τιο να προσέξω για την ανακαίνιση του Μπάνιου μου

» Προσφορές Ανακαίνισης » Τιο να προσέξω για την ανακαίνιση του Μπάνιου μου

 Ανακαίνιση μπάνιου: Ότι πρέπει να γνωρίζετε για να βελτιώστε την αισθητική του μπάνιου σας. 

Το μπάνιο αποτελεί έναν από τους πλέον ζωτικούς χώρους του σπιτιού μας. Καθημερινά θα κινηθούμε πολλές φορές μέσα σε αυτό το δωμάτιο για αυτό και θέλουμε να είναι λειτουργικό αλλά και να δείχνει όμορφο. Όταν κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι, χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ανακαίνιση του μπάνιου ώστε να πετύχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα όχι μόνο οπτικά αλλά κυρίως τεχνικά.

Υδραυλικά και ανακαίνιση του μπάνιου.

Ένα από τα βασικότερα σημεία στα οποία χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή μας όταν κάνουμε γενική ανακαίνιση του μπάνιου, είναι η αποξήλωση των παλαιών σωληνώσεων και των υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων. Πολλές φορές συναντάμε καινούρια είδη υγιεινής τοποθετημένα πάνω σε παλιές εγκαταστάσεις. Το αποτέλεσμα είναι μετά από λίγο καιρό να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στα υδραυλικά και να χρειάζεται να γίνει εκ νέου αποξήλωση των ειδών υγιεινής και επανατοποθέτησή τους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές. Επιλέγουμε λοιπόν να αντικαταστήσουμε τις παλιές σωληνώσεις και υδραυλικές εγκαταστάσεις ώστε να αποφύγουμε μελλοντικά τα περιττά έξοδα και την ταλαιπωρία.

Τα πιο σημαντικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε είναι:

·         Θα πρέπει τα δίκτυα αποχέτευσης να έχουν την σωστή κλίση.

·         Βάλτε οπωσδήποτε τάπες καθαρισμού.

·         Αν θέλετε να αποφύγετε τα υδραυλικά πλήγματα μπορείτε να βάλτε τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό.

·         Αν το σπίτι έχει παλιό γενικό νερού αντικαταστήστε τον οπωσδήποτε.

·         Χρησιμοποιήστε υλικά σωληνώσεων, υλικά συγκόλλησης και στηρίγματα όπως ορίζει η νομοθεσία.

·         Ελέγξτε την παροχή του κρύου, του ζεστού νερού και την αποχέτευση για διαρροές.

·         Βάλτε σωλήνα κατάλληλης διατομής για την κάθε χρήση.

·         Βάλτε διηλεκτρικό σύνδεσμο όπου αλλάζει το υλικό των σωληνώσεων.

·         Εγκαταστήστε τα υδραυλικά είδη σε κάποια απόσταση. Είναι σημαντικό να υπάρχει «αέρας» στο μπάνιο και για άνεση αλλά και για λόγους συντήρησης.

 

 

 

Πλακάκια.

Το επόμενο σημείο το οποίο καλούμαστε να προσέξουμε στην ανακαίνιση μπάνιου είναι η αποξήλωση των παλιών πλακιδίων. Η τοποθέτηση νέων πλακιδίων επάνω στα παλιά είναι λάθος επιλογή αφού σε περίπτωση που υπάρξει στο μέλλον οποιοδήποτε πρόβλημα με τα πλακάκια θα χρειαστεί να αφαιρεθούν όλα. Η σωστή σειρά λοιπόν είναι να αφαιρεθούν πρώτα τα παλιά πλακάκια, να σοβατιστεί ο τοίχος και στη συνέχεια να τοποθετηθούν τα καινούρια.

 

Είδη υγιεινής, έπιπλα μπάνιου και μπαταρίες.

Όταν διαλέγουμε έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής είναι σημαντικό να έχουμε μετρήσει το χώρο μας έτσι ώστε να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ένα έπιπλο δεν αρκεί να είναι όμορφο για να το διαλέξουμε αλλά πρέπει να ταιριάζει και στο χώρο μας. Σκεφτείτε σε ένα μικρό μπάνιο να τοποθετούσατε μια μεγάλη μπανιέρα μόνο και μόνο επειδή έχει υδρομασάζ! Σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα ήταν λειτουργικό, αφού η μπανιέρα θα «έπιανε» όλο το δωμάτιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να κινηθεί ελεύθερα. Η πρώτη μας κίνηση λοιπόν είναι να μετρήσουμε το μπάνιο μας.

Στη συνέχεια χρειάζεται να έχουμε υπολογίσει το ποσό το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε για να αγοράσουμε έπιπλα μπάνιου. Πολλές φορές μας αρέσουν αυτά που βλέπουμε στα περιοδικά ή σε διάφορες ιστοσελίδες όμως απέχουν πολύ από τις οικονομικές μας δυνατότητες. Γνωρίζοντας από την αρχή πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε, προσανατολιζόμαστε στις εφικτές επιλογές για το χώρο μας γλιτώνοντας πολύ χρόνο και κούραση.

Ένα ακόμη βασικό σημείο που χρειάζεται να προσέξουμε πριν διαλέξουμε έπιπλα μπάνιου είναι οι ανάγκες που θέλουμε να καλύψουμε. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε να έχουμε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο θα πρέπει να διαλέξουμε κάποιο έπιπλο με συρτάρια και ντουλάπια για να μπορούμε να αποθηκεύουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα. Επίσης, αν υπάρχουν πολλά μέλη στην οικογένεια τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε δύο νιπτήρες δίπλα δίπλα, εφόσον βέβαια μας το επιτρέπει κι ο χώρος.

·         Σημαντικότατο σε μια γενική ανακαίνιση μπάνιου είναι η προμήθεια νέων ειδών υγιεινής. Τα παλαιά είδη μπορεί να εξακολουθούν να είναι λειτουργικά  αλλά καλό είναι να αλλαχτούν ώστε να μην υπάρξει μελλοντικά κάποια βλάβη και απαιτηθεί η αντικατάστασή τους και εργασίες εκ νέου.

·         Προσεκτική θα πρέπει να είναι και η επιλογή των μπαταριών μπάνιου, καθώς  ο στόχος μας είναι να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα που θα διαρκέσουν μακροπρόθεσμα. Για αυτό το λόγο φροντίζουμε να κάνουμε έγκαιρα μια έρευνα αγοράς ώστε να μη βρεθούμε τελευταία στιγμή να επιλέγουμε βιαστικά τα είδη υγιεινής που θα τοποθετήσουμε. Άλλες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν είναι η τοποθέτηση νέου φωτιστικού, η τοποθέτηση του πλυντηρίου κτλ.

Πριν ξεκινήστε την ανακαίνιση φροντίστε να :

·         Διαλέξτε εξοπλισμό που μπορεί να κάνει εξοικονόμηση νερού.

·         Βεβαιωθείτε για τις διαστάσεις των ειδών υγιεινής. Πρέπει να μπορούν να χωρέσουν μέσα στο μπάνιο.

·         Δείτε ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να γίνουν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές συνδέσεις.

·         Διαλέξτε τον τύπο ντουζιέρας, μπανιέρας, τουαλέτα και νιπτήρα που σας ταιριάζει.

Διαπιστώνουμε ότι όλες οι παραπάνω εργασίες για την ανακαίνιση του μπάνιου απαιτούν καλό συντονισμό διαφορετικών επαγγελματιών (υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, πλακάς-σοβατζής κτλ.) για αυτό η αναζήτηση ενός έμπειρου και έμπιστου συνεργείου είναι καθοριστικής σημασίας για μια σωστή και λειτουργική ανακαίνιση στο μπάνιο μας.

 Ανακαίνιση μπάνιου και Ηλεκτρολογικά.

Η μελέτη των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων είναι σαφώς απαραίτητη καθώς χρειάζεται να γίνει εκ νέου τοποθέτηση πριζών, γειώσεων και επανέλεγχος των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες ηλεκτρολογικές διατάξεις αλλά και τη νέα διαμόρφωση του χώρου.

·         Καλό είναι όταν κάνουμε ανακαίνιση μπάνιου, να ελεγχθεί ο θερμοσίφωνας και σε περίπτωση που είναι παλιός να αντικατασταθεί ή ακόμη καλύτερα να τοποθετηθεί ηλιακός θερμοσίφωνας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε προληπτικά και μόνο για την περίπτωση που μπορεί να υπάρξει διαρροή στο θερμοσίφωνα, να έχουμε προνοήσει να γίνει μια τρύπα στο ταβάνι ώστε το νερό να τρέξει απευθείας στην μπανιέρα και να μη δημιουργηθεί υγρασία στο σπίτι.

·         Το μπάνιο μαζεύει πολύ υγρασία. Αν δεν υπάρχει παράθυρο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε σύστημα εξαερισμού. Προσοχή στην ηλεκτρολογική σύνδεση του ανεμιστήρα.

·         Τα μπάνια πρέπει να έχουν τις κατάλληλες ηλεκτρολογικές συνδέσεις φωτισμού. επειδή η υγρασία είναι αυξημένη η όλη εγκατάσταση θα πρέπει να έχει την κατάλληλη προστασία.

·         Ελέγξτε την γείωση του σπιτιού.

·         Φροντίστε ο πίνακας του σπιτιού να είναι σύγχρονος και να έχει ρελέ διαφυγής.


πηγή:
https://greenbuilding.gr/anakainise/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85/ 

 

Τιο να προσέξω για την ανακαίνιση του Μπάνιου μουΤιο να προσέξω για την ανακαίνιση του Μπάνιου μου
 
NEWSLETTER
Συμπληρώστε το email σας.
ΚΥΡΤΣΗΣ Ο.Ε.
4o χλμ. Δράμας - Προσοτσάνης
τηλ.: 25210 81060, 6947 616 504
e-mail: info@kirtsis.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
© 2013 - kirtsis.gr -- Κατασκευη eshop by infocus